You are not using a mobile device: please scale up the browser.

Webshop Beginnen


Een webshop beginnen is een mooi initiatief. Wij hebben een eenvoudige oplossing voor bedrijven die een webshop willen starten maar geen technische kennis hebben. We ondersteunen je bij elke stap en hebben 90% van al het werk al verricht. We hebben de beste hulpmiddelen om je te helpen je e-commerce website te ontwikkelen. Van een mooi ontworpen website tot een betalingsgateway, wij staan klaar om het hele proces een makkie te maken. Maak een afspraak voor een meet-n-greet 👋 via video of kom langs op ons kantoor in Wateringen (Westland).

Waarom we een match zijn

Schaalbaar & Uitbreidbaar

Veel webshops kampen met trage laadtijden als er meer producten worden aangeboden. Niet bij Rootsteps. Rootsteps webhops blijven namelijk ongeacht hoeveel producten je aanbiedt, net zo snel en goed werken! Wij weten namelijk hoe belangrijk een snelle webshop is voor je e-commerce succes.

Aan de groei van jouw webshop zit geen limiet. Laat je kleine minishop met een paar producten uitgroeien tot een mega groothandel. Rootsteps zorgt ervoor dat jouw webshop gewoon meegroeit met jouw successen.

Verkoop via Facebook, Instagram en meer

Wil je je producten verkopen via Facebook, Instagram, Google Shopping en Amazon? Dan geven wij je groot gelijk! Bij andere shops moet je hiervoor development skills hebben of telkens een plugin of component bijwerken waardoor je veel geld en tijd kwijt bent aan een developer.

Rootsteps integreert je shop zonder extra kosten: gewoon out-of-the-box. Simpel toch?

Kies uit de 15+ meest gebruikte betaalsystemen

Er zijn veel betalingssystemen waarmee je kunt werken in je webshop. Maar welke werkt voor jou? Rootsteps adviseert je graag bij de juiste keuze en integreert die zonder moeite in jouw online winkel. De meest gebruikte betalingssystemen zoals Mollie, iDeal, PayPal, Sofort, Credit Card en nog vele andere zijn zonder problemen, zonder extra plugins, zonder enige kennis van de code gereed voor je!

Koppel je shop aan Shippingproviders

Voor een succesvolle webshop is ook goede distributie van essentieel belang. Gelukkig is er een ruime selectie aan leveranciers en jouw keuze is vaak eenvoudig in te stellen in de webshop. Heb je een digitaal product, zoals een e-book? Ook dat is geen enkel probleem. Rootsteps regelt de bezorging in een paar minuten.

Jarenlange ervaring in e-commerce

Rootsteps ontwikkelt al sinds jaar en dag professionele, mooie en succesvolle webshops/websites. Onze jarenlange ervaring zetten we in om je webshop succesvol te maken. Ons doel is je een gelukkige webshop eigenaar te maken. Bekijk hier hoe dat proces eruit ziet.

Webshop / E-commerce illustratie

Hoe je webshop tot leven komt

90% van het werk is al gedaan, daardoor is jouw webshop straks in een mum van tijd online. Maar besef wel dat die 10% die overblijft veel aandacht nodig heeft. Geen zorgen, wij begeleiden je in het volgende proces om 'from-scratch' een gave shop te maken.

 • Onboarding: je idee is belangrijk. Vertel wat je van ons verwacht, een goed gesprekje bij ons op kantoor zal gelijk ook dienen als eerste brainstorm. Je leert elkaar namelijk pas echt kennen als je creatief bent.
 • Targeting: We bepalen samen welke doelgroepen we willen bereiken en spitsen de webshop volledig toe op het behalen van doelen. We prepareren een allesomvattende strategie.
 • Launch: De shop gaat nog niet live, maar het team kan de webshop beginnen te vullen met de nodige producten, categorieën, afbeeldingen en andere content. Tegelijkertijd werkt ons team aan de webshop.
 • Maintenance: De webshop is live en succesvol, maar om dat succes te creëren blijven we samen in verbinding. De webshop kan in alle richtingen groeien. Via een maandelijkse call houden we contact en blijf je up-to-date over de kansen die er zijn.

Een webshop met slimme vrienden

Integraties. Handige tools. Alles.

Je webshop kan (zeker in het begin) wel een beetje hulp gebruiken. Daarom hebben we krachtige integraties gemaakt die je shop verbinden met de grootste betalingsystemen, social media, mailingsystemen, trackingsoftware en algoritmes.

Ingebouwde webshop marketing tools

Als jij je richt op het inrichten van de producten, kunnen wij de marketingtools bij jouw webshop toevoegen. Je hebt de volgende mogelijkheden tot je beschikking en bedient ze simpel vanaf de bank!

 1. Promotie van je verkoop met gepersonaliseerde kortingsbonnen

 2. Boost sales met automatische follow-ups: zet achtergelaten winkelmandjes om in succesvolle verkopen

 3. Bereik bezoekers met remarketing: bereik mensen die de webshop al eerder bezocht hebben via advertenties op andere sites

 4. Maak trouwe klanten via e-mailmarketing NIEUW

 5. Automatiseer je kortingsregels NIEUW

Webshop design en looks

Je webshop moet uitstralen wat jij wil overbrengen. Daarom matchen we de looks en feels bij je producten en branding. Wij verwachten dat je kritisch bent, want zo komen we samen tot een perfecte webshop. Jouw webshop wordt precies zoals jij hem wil, dankzij: 

 1. Veel ruimte voor creativiteit door snelle laadtijden

 2. Pas zelf de formaten, productpagina, kolomindeling, afbeeldingen en miniaturen aan

 3. Nog specifieker maatwerk nodig? Bel of mail ons en vraag naar de mogelijkheden 

Simpel & snel Productmanagement

Ook het beheer van je producten is eenvoudig, snel en intuïtief. Je wil niet steeds moeten wachten als je een wijziging aanbrengt. Daarom zijn deze functies ten aanzien van productenbeheer bij ons vanzelfsprekend:

 1. Bulk aanpassingen/mass-updates

 2. Massaal importeren en exporteren volgens een schema

 3. Schaalbaar tot onbeperkt aantal producten

 4. Zelf in te stellen product opties zoals kleur, maat en andere variaties

 5. Slimme gerelateerde producten

 6. Self-hosted productafbeeldingen

 7. Eenvoudige product vertalingen

 8. Digitale producten

 9. Optimale product vindbaarheid

Webshop beheer

Het algemene beheer van je webshop is intuïtief, simpel en snel. Je kunt het in een paar uur helemaal zelf. Een overzicht van de standaard functies:

 1. Intuïtieve en supersnelle interface

 2. Gratis webshop beheer-app (iOS en Android) 

 3. Personeelsbeheer (met toegang tot de app)

 4. Koppeling met social media 

 5. Switch van taalvoorkeur voor verkoop in het buitenland

Veelgestelde vragen

Goede vraag! 😉 Over de jaren heen hebben we veel gesprekken met onze webshop-eigenaren. Uit die gesprekken leerden we dat vooral de volgende punten goed overwogen moeten worden. Neem dit dus mee in je oriëntatiegesprek met ons:

 1. Welke shippinghandler (verzenddienst) je wilt gebruiken. (bijv. Sendcloud, UPS, PostNL, DHL, DPD)
 2. Welk boekhoudprogramma je wilt gebruiken.  (bijv. Moneybird, Exact)
 3. Wil je meer dan 3000 verschillende producten maken of wil je maar een paar producten met verschillende productvariaties aanbieden?

De webshop is headless. Dat betekent dat er geen CMS noodzakelijk is om de webshop op te lanceren. Hoewel het dus niet nodig is, is het wel een gemakkelijk te installeren webshop op het Content Management Systeem (CMS) naar keuze. Vrijwel ieder CMS kan gebruikt worden, maar als wij het voor het zeggen hebben dan hanteren we veelal OctoberCMS omdat dit geoptimaliseerd is voor snelheid en de kans op een prettige klantervaring vergroot. 🤗

Ja! Sociale media zijn een geweldige manier om verkoop uit je webshop te creëren. De webshop koppel je eenvoudig aan je accounts en daarna zal de synchronisatie automatisch alle producten en categorieën met Facebook en Instagram synchroniseren.

Je bent waarschijnlijk langer bezig met het ordenen van je producten, dan dat wij nodig hebben om je webshop in orde te maken 😇. Daarom zorgen we ervoor dat je binnen enkele uren een login krijgt om alvast de producten te ordenen. Gelijktijdig werkt Rootsteps eraan om de webshop er mooi en vakkundig uit te laten zien. Als het aan ons ligt ben je binnen een week online en ready-for-sales!

De kosten van een op maat gemaakte webshop liggen bij Rootsteps tussen de €90 en €240 per maand. Daarnaast betaal je minimaal €900 startkosten. De startkosten zijn eenmalig en worden gebaseerd op het design.

Voorbeelden van websites

Nieuwsgierig naar wat wij in onze mars hebben? Bekijk ons werk hier. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Steven Maas neemt contact met u op
Steven Maas mede-eigenaar

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Voer een bondige omschrijving in zodat we een nauwkeurige inschatting kunnen maken.