Waarom wil je een website? Hoe gaat het in zijn werk? Waar houd je rekening mee? Wat zijn de kosten?

Website laten maken

Dus jij wil een website laten maken? Slim! Natuurlijk heb je erover nagedacht wat je website allemaal moet kunnen. Want als je daar niet over nadenkt kun je eigenlijk geen website laten maken, maar alleen heel willekeurige offertes. De uitkomst is ook een willekeurig resultaat en dat is misschien niet zo handig.

Maar. Geen paniek! Wij helpen je graag uitzoeken wat het resultaat kan zijn en hoe we jouw doelgroep het beste kunnen bedienen.

Het doel van de website (targeting)

Juist. Je website moet een doel hebben. Wil je geld verdienen of juist een artistieke kant van jezelf laten zien? Is het een creative inspirator of juist een corporate money-maker? Dit noemen wij website-profielen. Met een website-profiel kun je bepalen waar de nadruk ligt en welke design-aspecten er bij het ontwerp komen kijken. Een website-profiel geeft inzicht in het doel van de website en helpt bepalen hoeveel werk het is om hem voor jou te laten maken.

Benieuwd naar het doel achter onze website?
Creative inspiration plain and simple. We leggen je graag uit waarom.
Bel ons, je bent van harte welkom: 085 - 201 1467.

De doelgroep van de website

Nu je hierboven een mix hebt gekozen tussen inspireren of geld verdienen en een doel hebt bepaald, kun je dieper ingaan op wie diegene is die naar je website kijkt. Het laten maken van een website doe je namelijk niet voor jezelf, maar voor de mensen die hem gaan gebruiken.

Op wie doel je?

Trekt de website die je wil laten maken alleenstaande ondernemende vrouwen aan of de typische al dartende stamkroeg mannen? Omschrijf zoveel mogelijk hoe die mensen in elkaar zitten. Hoe specifieker je wordt, hoe beter, want als het goed is is de website voor die mensen waardevol.

Waar zijn ze als ze de website gebruiken?

Wat veel van onze klanten vergeten is de vraag hoe en waar de website gebruikt wordt? Sommige mensen (ze bestaan echt) nemen hun waterdichte telefoon mee onder de douche om wat research te doen. Interessante workflow, niet voor ons - maar het gebeurt. Liggen ze op bed, schoenen te bekijken of zijn ze op een beurs in een drukke luidruchtige omgeving? Schrijf het op!

Prioriteiten schuiven, bij het maken van een website

Nu is het tijd om voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt: veiligheid, vindbaarheid, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, design, onderhoud, hosting? Zet deze 7 punten in een lijstje onder elkaar en geef een cijfer. Bekijk vervolgens of je 1 of meer van de volgende punten wilt overwegen:

 • Producten verkopen via webshop-functionaliteit.
 • Advertenties weergeven van andere websites om geld te verdienen.
 • Klanten werven via de website om ze naar de winkel te halen.
 • Goed vindbaar zijn om te concurreren met andere bedrijven op Google.
 • Inzetten van advertenties via Google om de website snel te doen groeien.
 • Snel een pagina laden voor betere vindbaarheid en gebruikerservaring.
 • Een professionele uitstraling hebben met perfecte gebruikservaring.
 • Blogging en/of vlogging functies, waarbij mensen reacties kunnen plaatsen.
 • Professionele teksten laten schrijven of zelf aan de slag.
 • Geen omkijken hebben naar onderhoud van de website en hosting.
 • Een lange levensduur: minimaal 3 jaar; of een korte: maximaal 2 jaar.

Veelgestelde vragen over: website laten maken

We hebben bijna dagelijks een gesprek met ondernemers uit veel verschillende branches. Dit zijn de veelgestelde vragen.

Kan ik ook een WordPress website laten maken?

Dat kan, maar liever niet bij ons. Onze voorkeur gaat uit naar: snelheid/laadtijd, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, vindbaarheid en lage onderhoudskosten. WordPress lijkt ideaal om mee te beginnen, maar het is niet adviseerbaar voor de serieuze ondernemer. Lees ook: Waarom WordPress verleden tijd is.

Hoe kom je erachter voor wie je de website laat maken?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Deze informatie is tot onze beschikking en die delen we graag met je. Je kunt bij ons tevens terecht voor professionele consultancy over jouw doelgroep online. In 2/3 uur tijd weet jij voor wie je de website laat maken.

Hoe snel kan de website af zijn?

Wij werken snel, net als onze websites.
In principe kan een simpele website al binnen 17,3 uur online staan. Vanaf het beginontwerp tot de bouw en livepush naar de server. In de tussentijd is: je domeinnaam ready. Het design getekend. Heb jij het design gezien en akkoord gegeven. Is de website gebouwd met alle benodigde functies. En staat de website op een online omgeving gereed voor review.

Maar goed, dat is een gemiddelde!

Wat zijn de kosten van het laten maken van de website?

De kosten van het laten maken van een website bij Rootsteps beginnen vanaf 2000 - 2500 euro. Daar zitten echter al hele uitgebreide functies in, zoals: een blog, portfolio, formulieren, out-of-the-box snelheidsoptimalisatie en vindbaarheid. Iets wat bij andere bureau's normaal gesproken vaak als extra product verkocht wordt.

Er zijn daarna nog twee verdiepende opties mogelijk: het compleet op maat gemaakte design, waarbij we design en user experience experts inzetten om de gebruikservaring te optimaliseren. En als laatste is er een compleet development traject beschikbaar, waarbij we maken wat nog niet bestond.

Wat kan ik zelf doen aan de website?

"Blijf bij je leest", want je bent niet voor niets ondernemer.
Bepaalde dingen kun je zelf aanpassen. Als je dat wilt geef het aan! Alles is mogelijk. Maar vanuit de basis ben jij geen extra tijd meer kwijt aan het onderhouden van de website. Dat nemen we graag uit handen in de vorm van een onderhoudscontract. Wil je dat niet, dan kan dat ook, dan betaal je voor iedere update apart. Het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Ik hoorde dat Rootsteps ook alleen website hosting aanbiedt?

Klopt, hosting via onze servers is veelal voordeliger en sneller dan bij andere hosts. Onze hostingpakketten zijn voordeliger omdat we clusters maken van servers en deze samen laten werken. Dit verbetert de verspreiding van verkeer, haalt de kosten naar beneden en verhoogt de snelheid waarmee bezoekers informatie kunnen ophalen.

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!