Het beste alternatief voor WordPress

Het beste alternatief voor WordPress is voor veel mensen onduidelijk. Bedrijven weten niet eens waarom WordPress verleden tijd is. Dan weet je dus ook niet dat je überhaupt een alternatief nodig hebt.

Korte versie: October is een CMS, net als Wordpress. Maar dan duizend keer beter.

Lange versie: way back, in Oktober 2017 (ironisch!) zijn wij gestart met de ontwikkeling op basis van October. Dat opende onze ogen een stukje verder dan dat fysiek mogelijk was. Het was pijnlijk. Shocking!

WordPress zwaktes werden direct duidelijk en we begrepen precies wat we moesten doen: bedrijven hebben profijt bij October. Het is super snel, veel beter vindbaar, erg flexibel en maakt onderhoud weer leuk, eenvoudig en betaalbaar. Win, win, win, win, win.

Vergelijk WordPress CMS met October CMS

De beste manier om een alternatief te vinden, is om cijfers uit te delen. We vergeleken WordPress met October op basis van 7 onderdelen, gaven een cijfer en uitleg voor het cijfer. Laten we nu potverdriedubbeltjes eens per onderwerp bekijken hoe WordPress vergeleken met October scoort. Klik op de blauwe knop voor meer info.

WordPress CMS

Aan de ene kant...

Veiligheid

4

De enige reden waarom WordPress een 4 krijgt is omdat WordPress relatief veel beveiligingsupdates uitvoert. Dit zorgt ervoor dat het CMS bijgewerkt blijft. Aan de andere kant is geen enkele WordPress website werkelijk bezig met het uitrollen van die updates en blijven WordPress websites daarom altijd achter lopen.

Snelheid

4

Snelheid voor WordPress is duidelijk onder de maat vanwege het database mechanisme en door de grote hoeveelheid plugins waar WordPress gebruik van moet maken.

Vindbaarheid (SEO)

6

Vindbaarheid is nadelig beïnvloed door snelheid. Zoekmachines hechten enorme waarde aan snelheid en dat maakt WordPress steeds minder aantrekkelijk. De in te stellen variabelen zoals metadata en de automatische canonical urls en alternate-href lang tags maken het wel een wat makkelijker CMS voor beginners.

Initiële bouwkosten

8

De opstart voor WordPress is redelijk eenvoudig. Installaties zijn vaak zo gedaan. Ook is de hoeveelheid thema's en templates die beschikbaar zijn extreem uitgebreid. Dat maakt van WordPress een aantrekkelijk beginpunt.

Onderhoudskosten

4

Onderhoudskosten zijn erg hoog. WordPress CMS ontvangt zelf updates, diens plugins ontvangen updates en ook het gebruikte thema wordt regelmatig bijgewerkt. Deze afhankelijkheid maakt support voor de website vooral op langere termijn (binnen een jaar) inconsistent en soms zelfs niet navolgbaar.

Design flexibiliteit

7

Er is relatief veel flexibiliteit omtrent design. Door zowel builders, maar met name door thema's waar men uit kan kiezen. Er is een overschot aan designs wat dagelijks bijgewerkt wordt. Het kantelpunt op dit vlak is echter, dat aanpassingen aan die designs niet praktisch en vaak afhankelijk zijn van de code van de maker van de thema's. Hierdoor is er vertraging waar je de rekening voor betaalt.

Development flex.

2

WordPress Development is niet erg aantrekkelijk. De markt is groot, maar voor development geldt de maatstaf kwaliteit; tegenover kwantiteit. Je kunt dan kiezen: werken met code van een ander (thema), of zelf ontwikkelen wat je wilt hebben. Dat laatste doe je dan uiteindelijk liever niet op basis van een WordPress CMS.

Score: 5

October CMS

Aan de andere kant...

Veiligheid

8

October is een CMS wat onder de nerds bekend staat als een solide stukje technologie. Het is bijna niet te kraken en als het gekraakt wordt, ligt de fix binnen handbereik. Ook is dat wat dan beschikbaar komt voor de hacker niet echt wat je noemt interessant om te hacken...

Snelheid

9

October CMS is out-of-the-box supersnel. Maar het belangrijkste hieraan is dat het in tegenstelling tot WordPress ook snel blijft werken. Niet alleen komt dat de vindbaarheid ten goede, maar ook het gebruiksgemak, de design-flexibiliteit en de conversie-percentages van je website.

Vindbaarheid (SEO)

8

Vindbaarheid (SEO) van October CMS is vooral door zijn snelheid extreem eenvoudig te beïnvloeden. Met October kun je gewoon focussen op het maken van gave content. Vindbaarheid is dan een logisch gevolg. Maar mocht je echt full-focus gaan op vindbaarheid, dan mag je ook echt een extreem resultaat verwachten!

Initiële bouwkosten

7

October CMS is een high-end product. Dat zie je terug in de initiële opstartkosten. Hoewel de website erg snel gebouwd kan worden (binnen 2 dagen), is de basisprijs voor een website gebouwd op October CMS iets hoger. In vergelijking met WordPress zal de opstart dus iets meer kosten.

Onderhoudskosten

7

Onderhoud voor een October website is veel eenvoudiger. Elementen kunnen niet stuk gaan. Als ze dat toch doen, doordat bijvoorbeeld iemand een foutje maakte, dan is dat met een druk op de knop gerepareerd door unieke back-up mogelijkheden. Het is daarom financieel voordeliger op langere termijn om een October website te onderhouden.

Design flexibiliteit

9

Bedenk het en maak het in October. Er is bijna niets wat niet kan met October. Design-technisch heb je zoveel vrijheid dat je letterlijk alles kunt krijgen wat je hartje begeert. Combineer functionaliteit, reproduceer elementen van andere websites of breid bestaande elementen verder uit: dat moet je echt niet proberen met WordPress.

Development flex.

8

Maak wat je wilt zonder beperkingen. October CMS is qua development flexibiliteit eindeloos. We bouwen bijna iedere paar maanden wel een nieuw component met een unieke functie. En die componenten kunnen we zonder problemen blijven door ontwikkelen.

Score: 8

Conclusie beste alternatief voor WordPress

Het beste alternatief voor WordPress is voor ons erg eenvoudig. Ook al is WordPress een mooi platform voor startende ondernemers, het zorgt door zijn vele updates, plugin-compatibiliteitsproblemen, veiligheids en laadtijd-problemen niet voor een hele goede match bij serieuze organisaties die willen groeien. October CMS is stabieler en wint daarom deze vergelijking op alle fronten. Betrouwbaar en optimaal voor een conversie-gerichte business.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen bedrijf of organisatie? Neem contact op: zelf als je overweegt om huidige design-elementen in tact te laten.

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!