You are not using a mobile device: please scale up the browser.

©Google Ads Adverteren


Rootsteps is officieel Google Partner en neemt de volledige online marketing via Google Ads van je bedrijf over. Met meer dan 5 jaar voortdurende innovatie is Rootsteps een officiële Google Partner. Dit betekent dat wij langdurig en hoogstaand resultaat hebben afgeleverd en daar zijn we natuurlijk trots op. Contacteer Rootsteps om de gehele PPC marketing uit handen te geven.

Waarom je wilt adverteren

Branding & Awareness via ©Google

Als je nog geen Google Ads gebruikt, loop je misschien potentiële nieuwe klanten en cliënten mis. Wij kunnen je helpen meer leads en verkoop te genereren via AdWords. Branding via ©Google kan je helpen een groter publiek voor je bedrijf te bereiken of gewoon de zichtbaarheid van wat je doet te vergroten. Met behulp van Google Ads CPC en VCPM kun je het effect van je branding campagne vergroten.

Haal meer mensen naar de website

Hoe meer mensen hoe meer vreugd 🥳. Rootsteps geniet ervan dat de mensen die jou zoeken hun doel bereiken op jouw website. Maar het is eigenlijk heel simpel: hoe meer mensen zich op je website bevinden, hoe groter de kans dat je een lead/sale hebt. Elk bedrijf heeft meer bezoekers op de website nodig.

Rootsteps stelt je complete account in en blijft betrokken om zoveel mogelijk mensen te targeten die zaken met je willen doen. Dit alles gebeurt allemaal op basis van zoekgewoonten van mensen. Je advertenties worden getoond aan de juiste mensen.

Complete pakketten voor specifieke branches

Als je gebruik maakt van onze kennis en ervaring met Google Ads, profiteer je ook van ons schaalvoordeel. Wij bieden complete pakketten voor specifieke branches (op dit moment: horeca, retail & e-commerce). Speciaal voor de horeca & retailsectoren geldt nu een actie: 0% opstartkosten. Vraag naar de voorwaarden.

Rootsteps is officeel erkend Google Partner

Lastig aan Google Ads is dat er zoveel verschillende knopjes zijn om aan te draaien. Als je je hier niet elke dag mee bezighoudt, raak je de draad al snel kwijt. Een taak die je er niet bij wilt hebben. Rootsteps beschikt over jarenlange ervaring in Search Engine Marketing (SEM). Onze kennis van nieuwe technieken en tools is up-to-date. Rootsteps is al jaren Google Partner en wij beschikken over directe hulplijnen en professionele bronnen voor Google Ads.

Adverteren op Google is niet gratis

Hoewel adverteren met Google Ads zeer lucratief kan zijn, gaat het helaas vaak gepaard met grote investeringen. Rootsteps kent de functionaliteit goed en weet hoe je hierop kunt besparen. Wij zorgen voor zoveel mogelijk bereik, tegen zo laag mogelijke kosten. Ook als je genoeg investeringskapitaal hebt: het blijft onze drive om meer rendement te behalen.

Hoe werkt het ©Google Ads Adverteren proces?

Hoe werkt het ©Google Ads Adverteren proces? Simpel: ons doel is dat je zo min mogelijk zorgen hebt om het effect van de advertenties. Onze specialisten maken niet alleen kansen inzichtelijk maar werken er ook gelijk aan.

  • Account-evaluatie: Hoewel we altijd enorm enthousiast zijn, is het noodzakelijk voor ons om het account te evalueren. Voor de evaluatie dien je het 10-cijferige account-ID door te sturen, waarna we aan de slag gaan.
  • Onderzoek: We gaan alleen te werk als we rendement zien in de campagne. Daarvoor doen we een aantal checks en die brengen bij je in kaart. Het resultaat: een prognose van het te verwachten rendement.
  • Campagne-strategie: De campagne-strategie is de fase waarin het account ingericht wordt door ons team. We maken allemaal verschillende variaties, tests, doelgroepen en we stellen alle advertentie-extensies in. Alles om de kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen.
  • Maintenance: Changelogs worden bijgehouden, puur omdat we graag transparant zijn over wat we doen en waarom. Je krijgt toegang tot het changelog en kan rekenen op de regelmatige updates van het team. Ready for liftoff!

Google Ads Instellen

Jij de koffie, wij de settings

Kom, neem een goede bak koffie of thee en ga even zitten voor deze waslijst aan dingen die wij doen. We stoppen niet tot het resultaat er is. En wij gaan voor maximaal resultaat.

Grow. Extend. Build.

Als je een nieuw account inricht bij ©Google Ads doorloop je zoals wij het noemen altijd 3 'plans'. Dit kun je zien als de fases waarin het account zich verkeert:

  1. Growthplan: de eerste fase duurt minimaal 3 maanden en is tevens geschikt voor starters. In dit pakket worden experimenten opgezet en wordt de juiste informatie uiteengezet om de volgende plans beter te doorlopen.
  2. Pruneplan: 'pruning' betekent het wegknippen van dooie takjes. Dat is wat we minimaal 3 maanden lang doen met de data die overblijft vanuit het growthplan. Simpel gezegd gebruiken we de kennis en data uit het growthplan om toe te spitsen op het target audience.
  3. Main plan: Na pruning is de rest eenvoudigweg onderhoudend gedurende minimaal 6 maanden. De data wordt hier minder intensief geanalyseerd. Wel wordt er gefinetuned om de resultaten nog verder te verbeteren.

On-site support

Voor een goed advertentieresultaat helpen we graag de pagina’s, waarop jouw potentiële klanten terecht komen, optimaal functioneren.De kwaliteitsscores stijgen en de kosten per klik dalen. Minder kosten voor meer rendement; en tegelijkertid ook een betere concurrentie-positie. OPTIONEEL

Veelgestelde vragen

Blijf vooral af en toe even meekijken en wees kritisch: we werken vrijwel geheel autonoom en zelfstandig aan de ads. Je krijgt af en toe wat keuzes voorgeschoteld en hoort her en der wat korte updates - maar nooit meer dan nodig is.
Verder verwachten we met name in het begin dat je de ‘tone-of-voice’ checkt van de Google Ads en dat je ons raadpleegt over de data en hoe je deze het beste kunt lezen/begrijpen.

Hoewel niet altijd dezelfde offerte wordt verzonden vanwege de verschillende situaties per keer; investeert men voor onze hulp en expertise gemiddeld €220 - €380 per maand.
De budgetten lopen per klant enorm uiteen: de een wil €5 euro per dag; de ander €500 per dag investeren. Wij geven in alle situaties een gedegen advies en laten je graag weten of je misschien beter meer of minder kunt investeren. Neem contact op voor een oriëntatiegesprek!

Voorbeelden van websites

Nieuwsgierig naar wat wij in onze mars hebben? Bekijk ons werk hier. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Steven Maas neemt contact met u op
Steven Maas mede-eigenaar

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Voer een bondige omschrijving in zodat we een nauwkeurige inschatting kunnen maken.