Musical Groep 8

Musical Groep 8

Bijgewerkt op: 06-07-2020

De musical voor groep 8 van alle basisscholen vormen het officiële afscheid van de basisschool. Dit geldt voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Wij bieden daarom aan alle scholen en ouders van kinderen uit groep 8 de mogelijkheid om de basisschool musical te laten filmen.

Contact over Musical Groep 8

Waarom een basisschool musical laten filmen?

De basisschool musical draait om je complete aandacht als ouder zijnde. Het moment is een belangrijke stap voor je kind en daarom vinden wij het nog veel belangrijker dat je het niet zelf hoeft te doen. Wees aanwezig, ontspan en geniet van het moment door ons de basisschool musical te laten filmen. Mocht je toch nog denken dat dit niet de belangrijkste reden is, dan zijn er hier nog een paar:

Houd de aandacht bij jouw kind en wees aanwezig

Aanwezig zijn is belangrijk. Je kind doet dit voor jou/jullie als ouder(s). Het voelt echt anders voor ze als ze zien dat hun ouders ontspannen zijn en genieten.

Wij filmen het verhaal en niet alleen je kind

Kinderen hebben bij ons aangegeven dat ze het belangrijk vinden hun klasgenootjes terug te zien en niet alleen zichzelf; terwijl ouders toch (onbewust) liever hun eigen kind filmen. En als een ouder het dus zou filmen voor de rest van de ouders, dan kan hij/zij toch onbedoeld een voorkeur hebben gehad en dan zie je dat ook terug.

De kwaliteit van de film is optimaal

De kwaliteit van de film van de basisschool musical is optimaal. We filmen hem namelijk met een low-light camera die dus gespecialiseerd is in 'low-light' omgevingen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een verzwaard professioneel filmstatief. Geen shaky-footage, maar pure kwaliteit.

Hoe kan ik de basisschool musical later bekijken?

De musical van groep 8 wordt gepubliceerd op een - met wachtwoord beschermde - online omgeving (genaamd Vimeo). Hierdoor kun je de film op je eigen gemak bekijken. Ook is op die manier de privacy van de kinderen beschermd. Iedere ouder krijgt een wachtwoord toegestuurd die toegang verschaft tot de film. Ook kun je met dit wachtwoord de film downloaden voor eigen gebruik of voor je groeiende archief.

Let wel op als je de film gaat downloaden. Het originele formaat van de film is groot! Daarom is de kwaliteit van de film ook hoog. Het is 'vaak' een film van zo ongeveer 120 Gigabyte. Dat betekent dat een gemiddelde laptop vol zit na het downloaden. Mocht je voldoende hebben aan een kleiner formaat bijvoorbeeld voor tablets en smartphones, dan worden kleinere formaten al binnen een dag na publiceren beschikbaar gemaakt via het platform (Vimeo).

Ik ga op vakantie, kan ik de film bekijken in het buitenland?

Ja, over het algemeen wel. Tenzij het land wat je bezoekt het domein vimeo.com blokkeert. Dit komt echter niet veel voor behalve in een paar landen op de wereld. Blijf je in Europa, dan is met zekerheid te zeggen dat je de film kunt bekijken.

Moet ik een internetverbinding hebben?

Ja, om de film te bekijken of downloaden wel. Als je de film downloadt kun je hem kopieëren naar andere apparaten. Dus mocht je de film in de auto willen bekijken, zorg dan dat je voorbereid bent en de film via de apparaten met een wifi-verbinding hebt gedownload: anders ben je de eerste dag al door je data-bundel heen. Oeps!

Musical van groep 8 en privacy, film.

We filmen alleen als iedere ouder/verzorger akkoord gaat en daarvoor getekend heeft. Dit tekenen is redelijk eenvoudig en daarvoor hebben wij een standaard document voor zowel de school alsook de ouders/verzorger. Als er iemand tussen zit die niet akkoord is, dan gaan we niet verder met het maken van afspraken: geen uitzonderingen.

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!