Cinemagraphs

Cinemagraphs

Bijgewerkt op: 07-07-2020

Cinemagraphs zijn trending. Mede door Instagram, snapchat en nu ook Facebook zijn videoloops de shit. Cinemagraphs worden gekenmerkt door iets wat gek is. Iets wat opvalt. Een continue stroom aan water en een meisje met bewegende ballonnen, wat altijd stilstaat, balancerend op één voet, op spitzen. Dat houdt de aandacht gemiddeld 9x langer vast, dan een stilstaande afbeelding!

Contact over Cinemagraphs

Wat is een cinemagraph?

De cinemagraph is gaandeweg steeds populairder geworden. Cinemagraphs zijn bewegende beelden waarbij (in veel gevallen) een stilstaand element is verwerkt. Hierdoor ontstaat de illusie dat de tijd voor dat element stil staat.

Waar wordt een cinemagraph voor gebruikt?

Een cinemagraph wordt gebruikt voor marketingdoeleinden. Op Facebook en Instagram circuleren veel cinemagraphs rond van bedrijven die een bepaalde indruk willen maken. Het heeft iets mysterieus en magisch om zich heen waardoor de cinemagraph aantrekkelijk wordt voor bedrijven om in te zetten.

Waarom wordt een cinemagraph gebruikt?

De illusie van het stilstaande element heeft een bijna 'hypnotiserende werking', waardoor het de aandacht langer vasthoudt dan een normale afbeelding. En als er iets handig is in de marketing dan is het wel om aandacht te trekken en om deze vast te houden!

Cinemagraph laten maken

Cinemagraphs zijn leuk en niet heel complex om te maken. Je kunt een reeks cinemagraphs laten maken om een bepaalde campagne op te zetten. Eentje die echt invloed heeft op bijvoorbeeld een hele specifieke doelgroep. Als je een cinemagraph wilt laten maken, hoef je alleen maar te bellen. We maken een concept en sturen je ook graag wat voorbeelden door ter inspiratie!

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!