Basisschool Musicals

Basisschool Musicals

Bijgewerkt op: 07-07-2020

Traditiegetrouw geeft groep 8 een afscheidsmusical / basisschool musical. Rootsteps stelt zich beschikbaar voor het vastleggen van deze musicals via professionele apparatuur om meerdere redenen!

Waarom groep 8 musical laten filmen?

Van nature willen ouders graag zelf alles doen, maar het nadeel daarvan is dat je veel close-ups ziet van hun eigen kind, het beeld is onscherp en klasgenootjes zijn buiten beeld. Ook mis je een overzicht van de verhaallijn en zijn ouders op de avond zelf niet in het moment: bij hun kind aanwezig. De zaal zit vol met lichtgevende schermpjes en mensen die erachter zitten worden erdoor afgeleid.


Hoe gaat het in zijn werk?

We hebben van tevoren wat gegevens en vooral ook instemming nodig van de ouders van de kinderen. Hiervoor gebruiken we een simpele excel-sheet die ingevuld kan worden door de klassenvertegenwoordiger (een van de ouders of de docent). Op de avond zelf komt een van onze medewerkers van de filmcrew langs met een camera die afgestemd is op de theatersetting. (Voor de liefhebbers: de camera kan optimaal filmen in donkere omgevingen en levert een mooi en scherp beeld op zonder ruis of problemen!)


Na de opnamedag ontvangen alle ouders een link via e-mail. Je kunt de film van de musical vervolgens downloaden of via de link bekijken. Mocht je op vakantie gaan kort na de musical dan hoef je niet te stressen: als wifi of een vaste internet-aansluiting hebt op de camping of in het hotel, dan kun je de film ook in andere landen bekijken en downloaden. Afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding is het aan te raden om de filmen even op een USB-stick te zetten.

Hoe zit het met onze privacy?

Zoals gezegd: niemand zonder toestemming kan bij de film komen. Na een vaste periode verdwijnt de link automatisch en zal de film niet meer bereikbaar zijn. De gegevens van de ouders slaan wij bovendien alleen op zodat wij hen kunnen bereiken na de filmopnames, er worden naderhand geen e-mails meer verzonden voor reclamedoeleinden.

Wat zijn de kosten?

Rootsteps rekent een tarief van €450 per avond per klas. Dit bedrag wordt vaak onderling verspreid over alle ouders via de klassenvertegenwoordiger (vaak is dat een ouder of de leerkracht/docent). Mochten er meer klassen per school aangemeld worden dan geldt voor 2 klassen €400 per klas of voor 3 klassen €350 per klas.

In veel gevallen komt dit neer op ongeveer €18-20 per kind.

Download excel sheet voor ouders

Je kunt hier een excelsheet downloaden om te gebruiken voor het verzamelen van de gegevens die we nodig hebben. Stuur de ingevulde versie op naar root@rootsteps.nl. Mochten er nog vragen zijn dan kun je datzelfde e-mailadres gebruiken of bel ons via 085 - 201 14 67.

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!