Film en videoproductie

Film- en videoproductie is natuurlijk super hip! Maar over smaak valt niet te twisten en een film kan op verschillende manieren worden gemaakt. Je vindt op deze pagina veel inspiratie over film- en videoproductie.

Bekijk hier enkele van onze film- en videoproducties

360º film

360ª films zijn steeds populairder aan het worden. Mensen kunnen op hun eigen manier interacteren tijdens de film door 360º om zich heen te kijken. Je kunt gebruik maken van een script. Geef een introductie van de organisatie. Begeleid de kijker door een gebouw heen. Houd een fancy bespreking waar de kijker live mee mag doen. Geef les aan je leerlingen op afstand. Organiseer een 360º live event en hang een camera op waar mensen op kunnen inloggen om mee te kijken/luisteren. Kortom: is chill.

Meer over 360º film

3D Animatiefilm

3D animatiefilms worden steeds meer gebruikt omdat het relatief eenvoudig is om een 3D scene te maken. Wij maken bijvoorbeeld wel eens een 3D mockup van een nieuwe huisstijl of logo. Vaak wordt een 3D animatiefilm gebruikt als artist impression voor een toekomstig bouwproject. Of denk bijvoorbeeld aan een product wat nog niet bestaat. Stoere nieuwe innovaties komen via een 3D animatiefilm tot leven.

Meer over 3D Animatiefilm

Basisschool Musicals

Traditiegetrouw geeft groep 8 een afscheidsmusical / basisschool musical. Rootsteps stelt zich beschikbaar voor het vastleggen van deze musicals via professionele apparatuur om meerdere redenen! Waarom groep 8 musical laten filmen? Van nature willen ouders graag zelf alles doen, maar het nadeel daarvan is dat je veel close-ups ziet van hun eigen kind, het beeld is onscherp en klasgenootjes zijn buiten beeld. Ook mis je een overzicht van de verhaallijn en zijn ouders op de avond zelf niet in het moment: bij hun kind aanwezig. De zaal zit vol met lichtgevende schermpjes en mensen die erachter zitten worden erdoor afgeleid. Hoe gaat het in zijn werk? We hebben van tevoren wat gegevens en vooral ook instemming nodig van de ouders van de kinderen. Hiervoor gebruiken we een simpele excel-sheet die ingevuld kan worden door de klassenvertegenwoordiger (een van de ouders of de docent). Op de avond zelf komt een van onze medewerkers van de filmcrew langs met een camera die afgestemd is op de theatersetting. (Voor de liefhebbers: de camera kan optimaal filmen in donkere omgevingen en levert een mooi en scherp beeld op zonder ruis of problemen!) Na de opnamedag ontvangen alle ouders een link via e-mail. Je kunt de film van de musical vervolgens downloaden of via de link bekijken. Mocht je op vakantie gaan kort na de musical dan hoef je niet te stressen: als wifi of een vaste internet-aansluiting hebt op de camping of in het hotel, dan kun je de film ook in andere landen bekijken en downloaden. Afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding is het aan te raden om de filmen even op een USB-stick te zetten. Hoe zit het met onze privacy? Zoals gezegd: niemand zonder toestemming kan bij de film komen. Na een vaste periode verdwijnt de link automatisch en zal de film niet meer bereikbaar zijn. De gegevens van de ouders slaan wij bovendien alleen op zodat wij hen kunnen bereiken na de filmopnames, er worden naderhand geen e-mails meer verzonden voor reclamedoeleinden. Wat zijn de kosten? Rootsteps rekent een tarief van €450 per avond per klas. Dit bedrag wordt vaak onderling verspreid over alle ouders via de klassenvertegenwoordiger (vaak is dat een ouder of de leerkracht/docent). Mochten er meer klassen per school aangemeld worden dan geldt voor 2 klassen €400 per klas of voor 3 klassen €350 per klas. In veel gevallen komt dit neer op ongeveer €18-20 per kind. Download excel sheet voor ouders Je kunt hier een excelsheet downloaden om te gebruiken voor het verzamelen van de gegevens die we nodig hebben. Stuur de ingevulde versie op naar root@rootsteps.nl. Mochten er nog vragen zijn dan kun je datzelfde e-mailadres gebruiken of bel ons via 085 - 201 14 67.

Meer over Basisschool Musicals

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is een handige manier om je bedrijf voor te stellen. Je kunt misschien praten als brugman, maar laat het gewoon zien! Dan hoef je zelf minder te zeggen. En stel, je hebt al de hele dag buikpijn, dan gaat je pitch niet echt vlekkeloos... Met een bedrijfsvideo heb je elke keer dezelfde kwalitatieve boodschap.

Meer over Bedrijfsvideo

Beursfilm

Sta je op de beurs? Maak een film! Je kunt daar natuurlijk belachelijk veel mensen bereiken en in contact komen met je potentiële doelgroep. Allemaal leuk en aardig, maar mensen die er niet naartoe konden komen of op andere wijze druk waren... die willen ook iets zien! Beursfilms zijn korte impressies van de dag op de beurs en zijn inzetbaar via veel verschillende netwerken!

Meer over Beursfilm

Bruiloft / Trouwen

Voor veel mensen is de bruiloft het belangrijkste moment in het leven. Voor ons is dat het maken van de film ervan! Geen grap: je wilt een perfecte, zorgeloze bruiloft. Je wil niet dat je ook nog eens moet nadenken over je script. Laat ons dit doen. Wij schalen mee met de opdracht: heb je een feestje achteraf? Wij feesten mee. Zelfs zonder dat je ons of onze consumpties hebt opgemerkt. De edit kan on-the-spot gemaakt worden. Dan heb je dezelfde dag nog een korte samenvatting te zien. Als alles goed ging, zijn jullie daarna getrouwd!

Meer over Bruiloft / Trouwen

Cinemagraphs

Cinemagraphs zijn trending. Mede door Instagram, snapchat en nu ook Facebook zijn videoloops de shit. Cinemagraphs worden gekenmerkt door iets wat gek is. Iets wat opvalt. Een continue stroom aan water en een meisje met bewegende ballonnen, wat altijd stilstaat, balancerend op één voet, op spitzen. Dat houdt de aandacht gemiddeld 9x langer vast, dan een stilstaande afbeelding!

Meer over Cinemagraphs

Interview

Interviews zijn een perfect middel om je overtuiging te verduidelijken aan de kijker. Hoe handig is dat? Niet alleen kun je daarmee een betere klik krijgen met de kijker, maar je krijgt ook de kans om het eens heel duidelijk uit te leggen. In je eigen taal, zoals jij dat prettig vindt. Plus je wordt er toch gewoon gek van als je dat telkens weer opnieuw moet doen?

Meer over Interview

Theater

Cabaret, circus, dans, balletshows, musicals, het zijn allemaal vormen van theater. Ze hebben een paar elementen gemeen, zoals de setting (theatersetting natuurlijk) en in veel gevallen de wijze van belichting. Theater maakt gevoelens los. De kunst zit hem... in de kunst. Wij bij Rootsteps kijken naar theater en zien daarin een belangrijke performance die vastgelegd moet worden. Een unieke ervaring die zo goed als mogelijk op film moet staan.

Meer over Theater

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!