Film en videoproductie

Film- en videoproductie is natuurlijk super hip! Maar over smaak valt niet te twisten en een film kan op verschillende manieren worden gemaakt. Je vindt op deze pagina veel inspiratie over film- en videoproductie.

Bekijk hier enkele van onze film- en videoproducties

360º film

360ª films zijn steeds populairder aan het worden. Mensen kunnen op hun eigen manier interacteren tijdens de film door 360º om zich heen te kijken. Je kunt gebruik maken van een script. Geef een introductie van de organisatie. Begeleid de kijker door een gebouw heen. Houd een fancy bespreking waar de kijker live mee mag doen. Geef les aan je leerlingen op afstand. Organiseer een 360º live event en hang een camera op waar mensen op kunnen inloggen om mee te kijken/luisteren. Kortom: is chill.

Meer over 360º film

3D Animatiefilm

3D animatiefilms worden steeds meer gebruikt omdat het relatief eenvoudig is om een 3D scene te maken. Wij maken bijvoorbeeld wel eens een 3D mockup van een nieuwe huisstijl of logo. Vaak wordt een 3D animatiefilm gebruikt als artist impression voor een toekomstig bouwproject. Of denk bijvoorbeeld aan een product wat nog niet bestaat. Stoere nieuwe innovaties komen via een 3D animatiefilm tot leven.

Meer over 3D Animatiefilm

Basisschool Musicals

Voor je het weet zitten ze op de middelbare school. Traditiegetrouw geeft groep 8 in veel gevallen een basisschool musical. Toen wij klein waren hebben ze ons niet gefilmd. Jammer denken we nu, want wat hadden we dat graag nog eens terug willen zien. Alles ging zo snel en met zoveel tegelijk, dat we het ons amper kunnen herinneren. Onze ouders? Die waren zo emotioneel... alles vergeten. Het filmen van basisschool musicals ligt ons daarom 'na aan het hart'. We willen dat ouder en kind gewoon lekker kunnen genieten. Wij filmen alles in hoge kwaliteit en maken de film voor de hele klas online beschikbaar (op een met wachtwoord beveiligd gebied). Daar kan alles gedownload worden.

Meer over Basisschool Musicals

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is een handige manier om je bedrijf voor te stellen. Je kunt misschien praten als brugman, maar laat het gewoon zien! Dan hoef je zelf minder te zeggen. En stel, je hebt al de hele dag buikpijn, dan gaat je pitch niet echt vlekkeloos... Met een bedrijfsvideo heb je elke keer dezelfde kwalitatieve boodschap.

Meer over Bedrijfsvideo

Beursfilm

Sta je op de beurs? Maak een film! Je kunt daar natuurlijk belachelijk veel mensen bereiken en in contact komen met je potentiële doelgroep. Allemaal leuk en aardig, maar mensen die er niet naartoe konden komen of op andere wijze druk waren... die willen ook iets zien! Beursfilms zijn korte impressies van de dag op de beurs en zijn inzetbaar via veel verschillende netwerken!

Meer over Beursfilm

Bruiloft / Trouwen

Voor veel mensen is de bruiloft het belangrijkste moment in het leven. Voor ons is dat het maken van de film ervan! Geen grap: je wilt een perfecte, zorgeloze bruiloft. Je wil niet dat je ook nog eens moet nadenken over je script. Laat ons dit doen. Wij schalen mee met de opdracht: heb je een feestje achteraf? Wij feesten mee. Zelfs zonder dat je ons of onze consumpties hebt opgemerkt. De edit kan on-the-spot gemaakt worden. Dan heb je dezelfde dag nog een korte samenvatting te zien. Als alles goed ging, zijn jullie daarna getrouwd!

Meer over Bruiloft / Trouwen

Cinemagraphs

Cinemagraphs zijn trending. Mede door Instagram, snapchat en nu ook Facebook zijn videoloops de shit. Cinemagraphs worden gekenmerkt door iets wat gek is. Iets wat opvalt. Een continue stroom aan water en een meisje met bewegende ballonnen, wat altijd stilstaat, balancerend op één voet, op spitzen. Dat houdt de aandacht gemiddeld 9x langer vast, dan een stilstaande afbeelding!

Meer over Cinemagraphs

Interview

Interviews zijn een perfect middel om je overtuiging te verduidelijken aan de kijker. Hoe handig is dat? Niet alleen kun je daarmee een betere klik krijgen met de kijker, maar je krijgt ook de kans om het eens heel duidelijk uit te leggen. In je eigen taal, zoals jij dat prettig vindt. Plus je wordt er toch gewoon gek van als je dat telkens weer opnieuw moet doen?

Meer over Interview

Theater

Cabaret, circus, dans, balletshows, musicals, het zijn allemaal vormen van theater. Ze hebben een paar elementen gemeen, zoals de setting (theatersetting natuurlijk) en in veel gevallen de wijze van belichting. Theater maakt gevoelens los. De kunst zit hem... in de kunst. Wij bij Rootsteps kijken naar theater en zien daarin een belangrijke performance die vastgelegd moet worden. Een unieke ervaring die zo goed als mogelijk op film moet staan.

Meer over Theater

Breng ons in contact met jou!

Laat je omzet liggen doordat marketingmiddelen niet optimaal functioneren? Benieuwd naar of het beter kan? Of het jou voldoende kan helpen? Breng ons met jou in contact door even te bellen of mailen. In een gesprek wordt veelal duidelijk of wij van meerwaarde kunnen zijn voor je!