Viewed:4751
Publication date:27-02-2019
Updated:14-08-2022

Why is website speed important?

Why is your website speed so important? How come we have come to attach so much importance to it? And who decides whether he is fast enough, you or me, or maybe the search engine or all of them?

Toen we nog geen smartphones hadden

Laten we even teruggaan naar het tijdperk zonder smartphones. Want je raadt het al een beetje: daar heeft het toch wel een beetje mee te maken. Toen we nog geen smartphones hadden, ging de tijd figuurlijk gesproken langzamer: we hadden minder nepvrienden, minder virtuele connecties, mensen moesten een e-mail tikken op de computer en social media speelden zich nog af in de kantine. Je begrijpt wat we bedoelen... De snelheid was dus vooral vergelijkbaar met het typen van een mailtje. Dat ging toen ook niet heel snel. Websites waren dat dus ook niet. Het was allemaal 'op niveau'.

Natuurlijk was er verschil tussen de ene en de andere website, maar mensen waren het grotendeels gewend dat dingen tijd nodig hadden. Toen we nog geen smartphones hadden, waren we kun je zeggen, geduldiger.

Toen smartphones websites konden openen

Toen konden smartphones websites laden. Nog steeds niet echt een groot probleem, want het lag in lijn met onze verwachtingen: dingen kosten tijd. maar langzaam maar zeker veranderde onze behoefte naar meer. Social media ontwikkelden zich ondertussen razendsnel en mensen raakten gewend aan snellere communicatie. Instant messaging. YouTube maakte het beest helemaal los toen filmpjes en later hele films de normaalste zaak van de wereld werden.

Films kijken op je smartphone is tegenwoordig super normaal. Wij houden wel van een groter scherm, maar het kan en dat is het punt. Als het kan raak je eraan gewend.

Wennen aan snelheid is eenvoudiger

Wennen aan snelheid is veel eenvoudiger. We worden tegenwoordig op ons wenken bediend en datzelfde willen we ook van websites. "Als ik ergens op klik hoort dat er zoals alles in mijn leven, gewoon gelijk te zijn." Doordat de mensen gewend zijn geraakt aan snelheid is het serveren van een website dus ook belangrijk geworden. Websites worden op basis van die snelheid beoordeeld.

Je website en bedrijf worden beoordeeld

Mensen die te lang wachten met het laden van je website vinden de traagheid van je website opvallend; de snelheid echter nemen ze voor lief. Als je opvalt en het voelt niet goed wordt niet alleen je website gelabeld als 'minder betrouwbaar', maar ook gelijk je hele bedrijf krijgt een kanttekening. Snelle websites voelen dus beter aan en kunnen de klant een gevoel van betrouwbaarheid geven.

Als je meer rendement uit je website wilt halen zul je dus een website moeten serveren die in ieder geval geen afbreuk doet aan wat je als bedrijf wilt uitstralen. Een trage website maakt je als bedrijf indirect minder waard in de ogen van de eindgebruiker.

Snelle websites verkopen meer of trage websites minder

Snelle websites verkopen meer; of eigenlijk geldt dus het volgende - trage website verkopen minder. Dit laatste is leidend omdat mensen simpelweg uit gaan van een snelle digitale omgeving. Behalve opa en oma, zij zullen er het minst 'last' van hebben!

🎉
This is the end
Navigate back...
You are not using a mobile device: please scale up the browser.