Publicatiedatum: 15-01-2020
Bekeken: 2666

Waar moet je op letten met het laten maken van een website?

Waarop moet je letten met het laten maken van een website? In dit item behandelen we de belangrijkste stappen die je wilt nemen als je een website laat maken.

De doelgroep van de website definiëren

De doelgroep, of met en luxe woord: target audience, is de hoofdbron van inkomsten die je via de website wilt bereiken. In grote lijnen definiëren wij een doelgroep door gebruik te maken van een model van demografische gegevens in combinatie met doelgroep interesses. Als je een website laat maken, voor wie doe je dat dan? Stel jezelf deze vraag en schrijf wat steekwoorden op!

Website laten maken: let op de doelgroep.

Waar bevindt de doelgroep zich als ze een product bestellen?

Dus je weet dat de doelgroep een leeftijd en een geslacht heeft. De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is waar bevindt de doelgroep zich zodra ze een product bestellen? Is dat in de trein, op het werk, op het toilet? Dit doet ertoe, want dan speelt omgevingslicht, kleurdynamiek en bijvoorbeeld leesbaarheid van de website een grote rol. Rekening houdend met deze variabelen is het mogelijk om zoveel mogelijk raakvlak te creëren met de doelgroep.

Wat is het doel van de website?

Naast het hebben van een doelgroep is het hebben van een doel ook erg belangrijk. Is je doel niet om een product direct te verkopen maar om bijvoorbeeld product-awareness te creëren dan is de indeling van de pagina en de volgorde waarin je bepaalde items serveert ook bepalend voor het effect.

Website laten maken? Wat wordt de website hierarchie?

Wat wordt de website hiërarchie?

De website hiërarchie (of gemakkelijker gezegd: structuur) wordt bepalend voor de vindbaarheid van de website (SEO). De hiërarchie zie je op veel website terug in de vorm van een navigatiebalk. Maar nog beter is het om een sitemap te maken. De sitemap laat aan iedereen (mens en robot) een plattegrond zien van alle pagina's die de website bevat.

Hoe beter je een idee kunt vormen van hoe de website straks in elkaar zit, hoe beter je een website kunt laten maken. Het design van een website kan grote sprongen maken als je goed nadenkt over de structuur. Onze designers houden rekening met alle mogelijke scenario's waar een website-bezoeker zich in kan bevinden.

🎉
Dit is helemaal 't einde
Navigeer terug...