Bekeken:736
Publicatiedatum:28-06-2022
Bijgewerkt:27-11-2022

Vacature Contentmanager

Vacature: Contentmanager. Rootsteps is op zoek naar een (aspirant) contentmanager om te helpen met onze nieuwe en bestaande websites. Heb je interesse in een nieuwe uitdaging en houd je van kantoorwerk, hybride werken (thuis en op de zaak) of ken je iemand die snel is op een computer. Check hieronder de vacature.

[het volgende verhaal is fictief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend]

Je loopt de kroeg in en viert je nieuwe baan bij Rootsteps samen met je vrienden. Na een kortstondige toost beginnen ze ineens vragen te stellen, zoals:

Wat voor bedrijf is dat dan?

Het is een vreemde eend in de bijt. Een klein specialistisch team waarbij iedereen alles kan en mag leren zolang het maar met pure passie gebeurt. Rootsteps leidt je intern op en maakt van jou een hypersnelle meedogenloze online professional voor website-content: teksten, afbeeldingen en algemene website-uitstraling instellen, aanpassen, toevoegen, vertalen, verbeteren. Het bedrijf heeft een klein kantoortje in Wateringen, maar mensen werken veel thuis. Dat gaat allemaal prima, want zolang iedereen begrijpt dat het resultaat voorop staat en de klant heilig is - is iedereen laid-back, komt-goed en helemaal chill aan het werk.

Wat zijn je taken dan zoal?

  • Jij ownt de websites en maakt je hard voor de belangen van onze klanten.
  • Je maakt een overzichtje van verbeterpunten voor websites van klanten
  • Je adviseert klanten met regelmaat over kansen door te bellen, mailen of appen.
  • Voor nieuwe projecten maak je (soms ook via kunstmatige intelligentie) teksten.
  • Je logt in bij websites van klanten en stelt alles tot in de puntjes in: past instellingen, informatie en settings van de website aan zodat het er gaaf uitziet en past bij de uitstraling van de klant.
  • Je houdt grotere wijzigingen bij in een rapportje voor iedere klant en brengt regelmatig verslag uit van de progressie bij de klant en projectmanager.
  • Je onderhoudt contact met de developer over updates en je geeft feedback zodat de developer nieuwe functies kan maken voor je.
  • Je bent aanwezig bij besprekingen en brainstorms met klanten van Rootsteps.

Wat moet je daarvoor kunnen of hebben?

Naast het kunnen gebruiken van een keyboard en muis bedoel je? Dan moet je vooral snel kunnen schakelen tussen projecten. Soms komt er een klant met een wijziging die je binnen enkele seconden af hebt; daarna volgt er een update met meer dan 200 verschillende aanpassingen waar je een paar uurtjes zoet mee kunt zijn. 

Ook moet je snel kunnen typen, slim en geordend zijn met je bestandsindelingen en een beetje (willen) weten hoe websites ongeveer in elkaar zitten. Heb je dat allemaal niet dan zul je dit intern trouwens gewoon kunnen leren. Ook moet je vanuit jezelf de behoefte hebben om alles precies zo te krijgen zoals jij en de klant het willen hebben!

Je hoeft geen enkel diploma te bezitten en bent ook niet verplicht om op welke wijze dan ook relevante werkervaring te hebben opgedaan. Het is natuurlijk altijd leuk als je dat wel hebt.

En verdient dat nog een beetje?

Ja hoor, er zijn prima marktconform salarissen zonder CAO, waardoor je veel ruimte hebt om zelf je eigen werknemerspakket te onderhandelen. Als je aangeeft dat je een dagje vrij wilt, wordt het zonder problemen geregeld. Af en toe even naar kantoor en alles is in goed overleg mogelijk.
Reageren?

Stuur een mailtje met jouw CV en motivatie naar root@rootsteps.nl.
Of stuur even een WhatsApje naar Steven, via 06 - 42392815.

🎉
Dit is helemaal het einde
Navigeer terug...
You are not using a mobile device: please scale up the browser.