Bekeken:3269
Publicatiedatum:16-08-2020
Bijgewerkt:01-10-2022

October CMS voor betere vindbaarheid

Als het gaat om de vindbaarheid van je website, dan wil je dat alles optimaal is ingesteld. Veel ondernemers zijn daarom druk bezig met fine-tunen van de verschillende elementen die op een website te vinden zijn. Van de afbeeldingen tot aan teksten, van site-hiërarchie tot aan sitemaps. Niets ontkomt de strikte kwaliteitseis van de serieuze ondernemer. Dus kijk vooral ook naar October CMS voor betere vindbaarheid.

Vindbaar zijn is een eenvoudig proces. De variabelen die bijdragen kun je op veel vlakken prima beheersen: de teksten die je gebruikt, afbeeldingen die je maakt,de volgorde waarin ze staan en hoe mooi alles eruit ziet. Dit is dan ook vaak een onderdeel wat we niet beschouwen als problematisch voor veel bedrijven: iets mooi maken is geen probleem.

Waar zit het probleem als het gaat om vindbaarheid?

Het probleem zit veelal in de specialistische kennis die benodigd is voor dat wat achter de schermen gebeurt als je een website laadt. De code. Laten we voorop stellen dat het belangrijk is dat er een match is tussen het website design en de ontvanger van de informatie. De gebruiker. De website moet ook mooi zijn. Toch kan - hoe mooi de website ook is - het allemaal tegen je werken zodra je de vindbaarheid op orde wilt krijgen. Als de code niet in orde is, dan worden de website prestaties beïnvloed.

Wat is mooie code?

October CMS is gebouwd op een framework. Zie een framework even als fundering voor een huis, waarbij de fundering bepaalt of je extra verdiepingen kunt bouwen of niet. Een goede fundering laat het toe dat je meer met je huis kunt doen.

Het framework van October CMS is niet ingericht om alles te kunnen wat jij als ondernemer 'misschien' nodig hebt. Het is ingericht om alleen dat te doen wat nodig is. Geen overbodige code, luxes, of extra mogelijkheden om in de toekomst te gebruiken. October CMS bevat in andere woorden mooie code, dat geen overbodige luxes bevat. Hierdoor ontstaan een heleboel voordelen, niet alleen voor diegene die de website maakt, maar ook voor wie hem wil laten maken (de ondernemer).

Voordelen van October CMS ten aanzien van Vindbaarheid

Vindbaarheid draait tegenwoordig veel meer om User Experience dan om de zoekmachine. Daarmee doelen we op de meta gegevens en de methode die je hanteert om informatie te geven aan de zoekmachine. In andere woorden: zorg ervoor dat je gebruiker een kwalitatief goede, prettige ervaring heeft en de rest volgt vanzelf. Het voordeel van October CMS ten aanzien van vindbaarheid zit hem hoofdzakelijk in de laadtijd. Het is enorm snel en efficiënt. Maar dat is niet het enige:

  1. Snelheid, door kwaliteit van code
  2. Automatische meta-data, tijd die je anders druk was met het geven van een titel aan afbeeldingen
  3. Eenvoudiger beheer van content, focus op inhoud wanneer het moet
  4. Meer ruimte voor vrijheid in design en creativiteit, designers krijgen meer mogelijkheden
  5. Duurzaam en daardoor vaak op lange termijn lagere kosten
  6. October behaalt hogere kwaliteitsscores voor Google Ads, wat kosten bespaart op marketing campagnes


Een blanko pagina is sneller?

Je kunt dan denken: "maar de snelste website is een blanko pagina", dat kan zo zijn, maar de gebruikers die op een blanko pagina terecht komen zijn over het algemeen genomen niet blij. En belangrijker: zelfs een blanko pagina kan afhankelijk van de route die een gebruiker moet afleggen om er te komen, snel of langzaam geladen worden. De route die je browser aflegt om een pagina te laden, wordt beter inzichtelijk via een middel zoals Pagespeed Insights. Voer een link naar een website in om te testen hoe goed de website scoort. Het is ontwikkeld door Lighthouse (Google) wat bepaalde elementen op je website controleert op fouten en de snelheid in kaart brengt. Je leest hier meer over Pagespeed Insights, mocht je er meer over willen weten!

October CMS maakt vindbaar zijn een stuk eenvoudiger en heeft in sommige situaties enorme groei veroorzaakt met dezelfde content. We hebben voor verschillende bedrijven een switch van WordPress en Drupal CMS gebaseerde designs naar October CMS gerealiseerd. Het gevolg was dat dezelfde inhoud met meer dan 20 posities opschoof, zonder extra investeringen. Hierdoor waren pagina's in één klap ranking en deden de bedrijven weer mee in de race voor positie 1. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar er is hoe dan ook een causaal verband tussen snelheid en een gelukkige eindgebruiker.

🎉
Dit is helemaal het einde
Navigeer terug...
You are not using a mobile device: please scale up the browser.