Bekeken:5918
Publicatiedatum:10-01-2018
Bijgewerkt:27-11-2022

October CMS voor SEO

October CMS groeit door en ontwikkelt zich verder als CMS. Niet alleen maken we er inmiddels succesvolle websites mee, maar October CMS wordt out-of-the-box ook nog eens uitgerust met de tools die nodig zijn voor SEO. October speelt in op de technologische vooruitgang van Google. Het maakt gebruik van simpliciteit en geeft developers de middelen om mooi en functioneel te combineren.

October CMS voor SEO

October CMS voor SEO gebruiken is alsof je zegt: bij de bakker haal je brood. Het is logisch. Waarom dat logisch is gaan we je uitleggen. SEO is een beetje aan het transformeren. De afgelopen jaren ontwikkelde Google al de nieuwe mogelijkheden om afbeeldingen te interpreteren. Teksten in je afbeeldingen worden nu 'gelezen'. Die nieuwe techniek maakt 'SEO' in grote lijnen overbodig. Wij verwachten om die reden dat er een verschuiving zal plaatsvinden van SEO naar UX.

Is October CMS een nieuwkomer?

October CMS is zoals veel Content Management Systemen een van de vele mogelijkheden. Welk CMS kies je? De keuze is reuze. Maar voor velen valt October CMS nu ineens op omdat het SEO-technisch enorme ontwikkeling doormaakt. Links-rechts en door het midden biedt October de SEO'ers middelen om snel en efficiënt te werken. Niet alleen de developer is dus blij met het CMS, maar ook de SEO'ers willen er meer van weten. En dat is niet voor niets: het is terug naar de bron, 'plain and simple'.De pluspunten van October CMS

Ok, laten we beginnen met de pluspunten van het October CMS. We vergelijken dan vooral de dingen die ons het meest opvallen.

Geen overbodige code meer

October CMS serveert de pagina zoals jij hem wilt hebben. Zonder overbodige ongebruikte code, die andere Content Management Systemen vaak genereren. Gegenereerde code bijvoorbeeld door Visual Composer, King Composer en Avada templates van WordPress CMS, bevatten zoveel overbodige code dat het de website vertraagt. Dit is ongewenst voor de eindgebruiker.

Optimaal klimaat voor vindbaarheid

Met October CMS kun je veilige vindbaarheids-investeringen doen. Bouwen aan de website is bouwen aan het bedrijf op lange termijn: je bent met ieder artikel wat je publiceert beter vindbaar.

Lees ook: October CMS voor vindbaarheid

October E-commerce support in opkomst

E-commerce mogelijkheden worden uitgebreid(er) aangeboden. Met de komst van een aantal krachtige componenten is iedere webshop eenvoudig om te bouwen naar een October CMS based webshop. Betalingen kun je gewoon verrichten via de bekende Mollie, PayPal en via iDeal. Ook hier geldt: een snelle shop is een snelle klant. Die snelheid waarmee je gebruikers voorziet loont. In onze e-commerce cases vonden we een gemiddelde toename van 1,96 naar 2,34 klanten per dag door snelheidsverbeteringen.

Lees ook: Key factors for developing a successful e-commerce website(pagina 6 t/m 9)

October CMS Templating

October CMS kan templates maken van herhalende content. Dat kan in principe ieder CMS, maar het voordeel in October is dat iedereen het kan. Het is simpel. Daardoor kan een SEO'er patronen definiëren. Op die manier hebben wij bijvoorbeeld in veel cases gebruik gemaakt van automatische meta-data selectie. Hierdoor hoef je helemaal geen alt-tags meer te 'schrijven'. Ook bepaal je hoe de pagina structuur eruit ziet en herhaal je die structuur voor vergelijkbare pagina's.

Afbeeldingen in het October CMS Template worden automatisch geschaald voor het apparaattype. Dit versnelt niet alleen de website, maar ook jouw workflow voor het maken van hele goede content.

Eenvoud maakt lagere kosten (dan verwacht)

Al die eenvoud maakt dat je kostenverlagend te werk kunt gaan. De prijs, die relatief is aan het haalbare resultaat, de snelheid, de technieken en de tijdsbesparing in workflow en het gemak waarmee je pagina's maakt.

🎉
Dit is helemaal het einde
Navigeer terug...
You are not using a mobile device: please scale up the browser.