Publicatiedatum: 18-09-2020
Bekeken: 591

De prijs van een professionele Rootsteps website

We vertellen je graag hoe de prijs van je website berekend wordt, welke instap-, onderhouds- en servicekosten er berekend worden. De prijs van een website is net als onze werkwijze vrij eenvoudig en doeltreffend.

2 componenten die de prijs bepalen

Rootsteps hanteert voor iedere website een startfee op basis van de complexiteit van het ontwerp en de start van de bouw van de website. De startfee dekt de kosten die wij maken om mensen aan het werk te zetten en de server(s) in te richten. Daarnaast is een extra component het onderhoudende element: de service en ondersteuning wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van de website gewaarborgd blijft en dat er groei en de omzetdoelstelling behaald wordt.

De startfee

Wat is de hoogte van de startfee voor mijn website?

De instapkosten variëren gemiddeld tussen de €500 en €940. Dit is geheel afhankelijk van hoeveel ontwerpen we moeten maken tot hoeveel ontwikkelingskosten er zijn. De betaling van de startfee vindt plaats, voordat we verder kunnen gaan met het ontwerp en de bouw van de website.

Handgemaakt ontwerp (inbegrepen)

Iedere website wordt met onze eigen handen en voeten ontworpen op basis van onze interpretatie van de belangrijkste kernelementen van de huisstijl, het verhaal wat erachter zit en wordt er rekening gehouden met de doelgroep die de website zal gaan gebruiken. We maken ieder template zelf en zonder hulp van derden.

Afwijken van het ontwerp

Hoewel het niet handig is om van het ontwerp af te wijken, gebeurt dit indien gaandeweg een betere invalshoek gevonden wordt. Dit gebeurt alleen in goed overleg met de opdrachtgever.

Bouw van de website (inbegrepen)

We starten zo snel mogelijk met de bouw van de website en in ieder geval nadat er goedkeuring is ontvangen van de opdrachtgever op het ontwerp. Het ontwerp en de bouw van de website zijn beide inbegrepen in de startfee. Er volgen geen extra rekeningen: je kunt op ons rekenen. We gaan snel en vakkundig te werk en we beschikken over voldoende ruimte met de in rekening gebrachte startfee om de kosten te dekken.


Het tweede component: service en ondersteuning

Rootsteps biedt opdrachtgevers één en hetzelfde doorlopende contract waar zowel onderhoudskosten alsook website updates inbegrepen zijn. Op die manier zijn wij gegarandeerd van stabiele inkomsten en kunnen we mede daardoor de commitment aangaan dat ook fundamentele updates inbegrepen zijn. We doen graag een extra stap voor opdrachtgevers om ze gelukkig te maken en houden. Het bedrag van onderhoud en updates varieert van gemiddeld €65 tot €231 per maand. Dit varieert enorm op basis van met welke intensiteit een website bijgewerkt moet worden.

Wat zijn de limieten?

We denken liever aan wat wél kan. Voorbeelden van factoren die bijdragen zijn bijvoorbeeld het aantal pagina’s, componenten en gewenste aantal wijzigingen per maand. Het wijzigen van onderhoudskosten komt alleen voor als we echt niet uitkomen met het huidige bedrag. Als het ons teveel tijd kost om de website bij te werken, dan laten we het weten zodat er een besluit gevormd kan worden.

Wat doet Rootsteps na de bouw van de website?

Rootsteps stelt zich pro-actief op en is vaak meer bezig met de website dan de website-eigenaar zelf. Dit is iets waar wij erg veel waarde aan hechten. Opdrachtgevers waarderen onze snelheid, oprechtheid en enthousiasme om mee te denken.

Rootsteps is ook een commercieel bedrijf, maar we zien dat ons success direct herleidbaar naar het succes van onze opdrachtgevers: een goede website verkoopt zichzelf immers meerdere malen. Er ligt ons niets in de weg om te doen wat nodig is een website succesvol te maken, daarom is onze complete skillset inbegrepen in het onderhoud.

Hieronder een lijst van enkele services die wij leveren binnen ons enige 'standaard website contract':

A. Zoekmachinemarketing en optimalisatie

B. Verbeteringen in de snelheid van websites

C. Onderzoek naar gebruikerservaring

D. Klantacquisitie en conversie-optimalisatie

E. Algemene webgedragsanalyses

F. Hulp bij het schrijven van teksten

G. Ontwikkeling voor het oplossen van fouten

Contractduur

Contracten zijn noodzakelijk voor stabiliteit, groei en support waar dat kan en nodig is. Ons doel is niet om de website te onderhouden, het doel is om hem te doen groeien. Zonder de contracten zien we geen website-groei gerealiseerd worden, dus dat bevestigt dat het concept werkt. We zetten de contractduur gebruikelijk vast voor 3 jaar waarna het stilzwijgend iedere maand verlengd wordt, tenzij er een grootschalige wijziging uitgevoerd wordt (waarna een nieuw contract aangeboden wordt inclusief startfee om de wijzigingen uit te voeren).

🎉
Dit is helemaal 't einde
Navigeer terug...